25/5/09

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Παρόλο που πολλά πράγματα επηρεάζουν τα παιδιά, οι ενήλικες αποτελούν τα σημαντικότερα πρότυπα για την ανάπτυξη υγιεινών συνηθειών διατροφής και τρόπου ζωής. Οι σωστές διατροφικές συνήθειες τα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού συμβάλλουν στην υγεία του για την υπόλοιπη ζωή του. Εκτός λοιπόν από μια σωστή διατροφή χρειάζεται να βάλουμε και λίγη άσκηση στη ζωή του παιδιού. Η γύμναστική βοηθά στην ανάπτυξη ένός γερού σκελετού και πολύ γερών οστών.
Η γυμναστική είναι πράγματι απαραίτητη για την ανάπτυξη γερών οστών.Μια τελευταία έρευνα που έγινε σε 9χρονα παιδιά,έδειξε ότι 25 λεπτά, τουλάχιστον, καθημερινής έντονης άσκησης βελτιώνει την υγεία (πάχος,βάρος,πυκνότητα,ανθεκτικότητα) της κεφαλής του μηριαίου οστού στα παιδιά. Γενικώς είναι γνωστό ότι αθλήματα που περιλαμβάνουν πηδήματα και τρέξιμο αυξάνουν σημαντικά την οστική πυκνότητα της σπονδυλικής στήλης και του μηριαίου σε παιδιά που αθλούνται πριν την εφηβεία.Μάλιστα το κέρδος που έχουν τα παιδιά αυτά, σε αντίθεση με τους ενήλικες, είναι ότι η καλή υγεία και πυκνότητα των οστών τους διατηρείται, ακόμη και αν σταματήσουν την άθληση αργότερα.Εσείς, προκειμένου να βοηθήσετε το παιδί σας να εντάξει τη γυμναστική στην καθημερινότητά του, δώστε του κίνητρα και ενθαρρύνετέ το να βρεί το άθλημα που του ταιριάζει και του αρέσει.

3 σχόλια:

  1. na pros8esw pws h gymnastikh apo mikrh hlikia meiwnei kai ton ari8mo twn lipokyttarwn sto swma ka8ws kai to mege8os toys, opote an ena paidi mexri ta 18 exei kataferei na diathrhsei ta lipokyttara toy organismoy toy se isorropia, exei poly meiwmenes pi8anothtes na ypoferei pote apo paxysarkia sto mellon ws enhlikas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω πως η κολύμβηση είναι μια από τις καλύτερες και ευχάριστες μορφές γυμναστικής. Από ποια ηλικία και μετά μπορεί το παιδί να κάνει μαθήματα κολύμβησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη ξέχνας Αργυρώ οτι μετά από 9 μήνες στο αμνυακό υγρό κατά τη διάρκεια της κύησης, ερχόμαστε στη ζωή έτοιμοι 'κολυμβητές'!
    Στα κολυμβητήρια ωστόσο, όπου υπαρχουν προγράμματα για νεογνά, χρειάζεται και η συμμετοχή του κηδεμόνα την ώρα του 'μαθήματος'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή